Geen tijd voor gezonde leefstijl?

woman, casual, walking-7922972.jpg

Er zijn veel redenen waarom het mensen niet lukt om een gezond leefpatroon vol te houden en een ervan die ik vaak terug hoor is: ik heb er geen tijd voor of ik kom er niet aan toe. 

Er zijn veel redenen waarom dit geen goed argument is. Gezond leven hoeft namelijk echt niet veel tijd te kosten.

Voldoende bewegen én gezond koken hoeft je slechts een half uur extra per dag te kosten, maar daarvoor moet je prioriteiten stellen, dus andere dingen laten.

De kans is groot dat er op een dag best een half uur te vinden is dat je iets doet wat je zou kunnen laten, zoals: op social media scrollen, tv kijken, een zinloze discussie met iemand voeren, noem maar op.

Daarbij komt dat wanneer je je fit voelt, je ook meer energie hebt om dingen te doen én beter slaapt, wat je in principe tijd oplevert, dus dat uurtje verdien je ruimschoots terug!

Nu hoor ik je denken: ja, maar gezond koken kost me meer tijd. Het kan in het begin inderdaad eevn wennen zijn, maar het helpt als je bijvoorbeeld op zondagavond tijdens het tv kijken alvast bedenkt wat je de komende dagen gaat eten en een boodschappenlijstje maakt voor de week. Eenvoudige, gezonde recepten zijn er op internet in overvloed, dat hoeft de uitdaging niet te zijn.

Dan blijft er enkel de tijd over die je nodig hebt om te bewegen. Zoals ik al vaker zeg: elke dag iets doen is het beste, en dan hoeft het ook niet zoveel tijd te kosten. Een half uurtje is meer dan genoeg als je het efficiënt en effectief doet. Ga bijvoorbeeld in je werkpauze wandelen met een collega, probeer je sociale afspraken ook zoveel mogelijk actieve dingen te doen, doe wat oefeningen ‘s avonds voor de tv, fiets naar je werk, neem altijd de trap, doe elke ochtend 10 minuten oefeningen. Op deze manier kost het je echt nauwelijks extra tijd en hoef je echt niet naar de sportschool. 

Wat er dan overblijft is: eraan denken en het gewoon doen! Hoe dat werkt lees je hier.

Facebook
Twitter
LinkedIn