Voor wie is mijn programma?

Gewicht kwijtraken en je fitter voelen is een kwestie van verandering van levensstijl. Dat doe je niet in een paar weken, dat gaat over een lange termijn. Daarvoor heb je hulp nodig om gemotiveerd te blijven, want anders is het vaak niet blijvend. Je gezondheid is niet alleen je lichaam, het is ook je geest. Die twee zijn met elkaar verbonden en versterken elkaar.

Dit programma is voor jou, als je een beetje moedeloos bent geworden van eerdere pogingen, mislukte diëten, gestaakte sportpogingen of misschien ben je pas kort geleden tot de conclusie gekomen dat het nu toch echt tijd wordt om iets te doen om je gezondheid te verbeteren.

Afvallen is niet het enige doel, maar zal wel een bijkomend voordeel zijn als je dit programma gaat volgen. Maar het is géén dieet. Een dieet is namelijk iets tijdelijks. Een gezonde leefstijl is voor de rest van je leven.  

Omdat mijn programma niet streng of extreem is, met kleine stapjes gaat en geen bijzondere eetgewoontes of sportregimes van je vraagt, is de kans groter dat je het ook inderdaad zult volhouden.

Let op: het programma is niet bedoeld voor mensen met ernstige obesitas of (stofwisselings)ziektes.

 

Gewoontes en motivatie

In dit programma worden de eerste acht weken behandeld waarbij je nieuwe gewoontes en patronen gaat aanleren. Elke week is een combinatie van aanpassingen in voeding en bewegen, van bewustwording en zelfreflectie.

Daarna leer je hoe je een nieuwe, gezonde leefstijl blijvend toepast, zonder dat het je elke keer weer moeite kost. Maar ook daarna, wanneer je moeilijke momenten of periodes zult beleven, kun je terugvallen op het programma.

Het kan dienen als naslagwerk en om je te motiveren op momenten dat je het even niet meer ziet zitten. Als je gezonder wilt worden ontkom je namelijk niet aan veranderingen en veranderingen zijn lastig. Daarom wordt ook zoveel aandacht besteed aan het proces – het mentale proces – en niet enkel het doel.

Bedenk dat het nooit te laat is, vandaag is de beste dag om te beginnen!

grapes, fruits, food-3550733.jpg